torsdag 23. september 2010

Internett

Nå i 2010 har vi utviklet et samfunn der diverse elektroniske gjenstander og hjelpemidler er blitt til en stor del av vår hverdag. Telefonen som i 1923 kun var stasjonær, har i dag blitt mye mindre. Omtrent alle eier en egen, og det er utrolig lettvint å komme i kontakt med hverandre. Vi bruker også noe som kalles datamaskin. Den brukes blandt annet til å skrive tekster på. Der kan du fritt viske ut, redigere og skrive på nytt. På denne samme maskinen opererer vi med noe kalt internett. Dette er stort i dag, og gjør at folk over hele verden kan kommunisere med hverandere, dele informasjon osv. Datamaskinen brukes som hjelpemiddel i mange ulike situasjoner. Blandt annet i skolen. Internettet fungerer som en informasjonskilde, der du kan gå inn på millioner av forkjellige "sider". For eksempel kan du søke på et tema "eple" og få opp alt som er skrevet og publisert på nett om dette.

Banan

Gul, bøyd, fresh og kul - alle liker banan! Banan kan redde en ellers så trist og grå dag med sitt flotte utseende og sin elskbare smak. Har du ikke smakt det enda er dette dagen for å bedre din livskvalitet totalt! Kjøp en banan og nyt livet.

mandag 13. september 2010

Skriveoppgåve 13.09.2010

Fortvila

Eg ligg der stille og urørelig som ein tidlig måndagsmorgon, like før fuglane kjem med sine fyrste kvitter, og medan alle bilar framleis står urørt i garasjen. Eg vet sola snart står opp, og eg vet morgontrafikken er nett om hjørnet.  Eg vil ikkje vakne no! Tanken på at den grufulle vekkealarmen, som kvar einaste vekedag minner meg på at eg ikkje kan sove til tolv om formiddagen pirrar i underbevisstheita og gjer meg nervøs. Nervøs, fordi eg er fullt klar over at det å stå opp er mykkje verre enn eit kvart tenkeleg mareritt. Nervøs, fordi kjensla av sengetrekket og mjuk madrass er alt for behageleg til at eg vil gi slipp.
Eg høyrer ein fugl kvitre, bilen rygger ut av garasjen.